Πρωτεϊνούχα κρέμα για
επιδόρπιο που άμα μπει στην κατάψυξη γίνεται σαν παγωτό!
Συστατικά:
-1 μπανάνα
-ίδια ποσότητα Quark
-και:
1) 20γρ. κακάο ή
2) 60γρ. φράουλα πολτοποιημένη ή
3) μπόλικη κανέλα
-> Πολτοποιούμε σε μπολ μεσαίου μεγέθους τη μπανάνα, προσθέτουμε το Quark ζυγισμένο να είναι η ίδια ποσότητα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε και το επιπλέον υλικό και ξαναανακατεύουμε.
Βάζουμε το μπολ καλυμμένο με μεμβράνη ή καπάκι αν υπάρχει για περίπου 1 ώρα στην κατάψυξη.
Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και απολαμβάνουμε!
-> Πολτοποιούμε σε μπολ μεσαίου μεγέθους τη μπανάνα, προσθέτουμε το Quark ζυγισμένο να είναι η ίδια ποσότητα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε και το επιπλέον υλικό και ξαναανακατεύουμε.
Βάζουμε το μπολ καλυμμένο με μεμβράνη ή καπάκι αν υπάρχει για περίπου 1 ώρα στην κατάψυξη.
Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και απολαμβάνουμε!
«Μυστικά»:
Όσο πιο λιπαρή η πρώτη ύλη (Quark/γιαούρτι), τόσο λιγότερες κρυστάλλους έχει
το παγωτό.
Αν πολτοποιήσουμε τη μπανάνα μαζί με το Quark, τότε το
μείγμα είναι πιο υγρό και θέλει περισσότερη ώρα ψύξη.
Αν θέλουμε να καταναλώσουμε το παγωτό πιο αργά, τότε
ανακατεύουμε κάθε μία ώρα ή βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.
Ποσότητα: Περίπου 2-3 μπάλες σε όγκο
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 1 ώρα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου